İlan

ANATOMY FORM BOYUN FITIĞI DANIŞANLARINA STANDARTIN DIŞINDA TEDAVİ YÖNTEMİ UYGULUYOR!

BOYUN FITIĞI NEDİR?

Boynumuz 7 adet omurdan oluşur ve bunların arasında beş disk yer alır. Diskler ve faset eklemler omurların hareket etmesine izin verir ve boynu, sırtı eğip çevirmeye olanak sağlar. Disk, “annulus fibrosus” adı verilen dayanıklı bir dış tabaka ve “nucleus pulposus” adı verilen jöle kıvamında bir merkezden oluşur. Diskin dış tabakası aşınarak veya yırtılarak içindeki jel kıvamında olan sıvı, omurga kanalına ve sinir aralıklarına sızar. Bu olayın gerçekleşmesine boyun fıtığı (servikal disk hernisi) denir.

NEDEN ANATOMY FORM?

Anatomy Form danışan memnuniyetlerinin diğer sağlık kuruluşlarına göre daha yüksek olmasının sebebi Anatomy Form boyutunda uygulanan yöntemlerin bir hastane, klinik, tıp merkezi, fizik tedavi merkezi, sağlıklı yaşam merkezi vb. hiçbir sağlık kuruluşunda uygulanan yöntemlerle aynı olmamasıdır.

BOYUN FITIĞI İÇİN DOĞRU TEDAVİ YÖNTEMİ NEDİR?

Boyun fıtığı hastalığı için günümüzde ilaç, fizik tedavi modaliteleri ve cihazları, ışın, lazer, iğne, ozon ve proloterapi, ameliyat vb. özellikle de son dönemlerde uygulama esnasında çıkan seslerden dolayı ilgi gören gündemde olan kayroparktik tedavi yöntemlerinin boyun fıtığı hastalığını kalıcı olarak iyileştirmesi mümkün değildir. Boyun fıtığı olan hastaların kalıcı olarak iyleşebilmeleri için etki eden disk temasının sinir ve omurilik kanalından uzaklaştırılarak sonlandırılması gerekir. Oral (ağız) yoluyla alınan bir ilaç, fizik tedavi modalitelerinden ultrason, elektroterapi, ınfraruj, hot packs vb. ışın, lazer, iğne, ozon ve proloterapi, kayropraktik yöntemleri diskin boyutunu etkilemediği için fıtıkta kalıcı iyileşme etkisi göstermez. Ameliyat ise diskin fiziki boyutunu anatomide bir eksiklik meydana getirerek değiştirir ki bu eksiklik sonrasında fıtıktan daha ciddi sorunlara sebebiyet verir. Boyun fıtığı ameliyatı beyin cerrahları tarafından uygulanan bir tedavi yöntemi olmasına rağmen son evre fıtık derecesinde olan bir beyin cerrahı bile kendisi için asla doğru tedavi yöntemi olarak ameliyatı tercih etmez.

Tıp dünyasında zaman kavramı, yöntemlerde uygulanan araç gereç ve teknolojinin gelişmesiyle tıbbın yörüngesine bazı hastalıklar için olumlu bazı hastalıklar için olumsuz etki sağlamıştır. Örneğin safra kesesinde taş bulunan hastanın safra kesesinin alınmasında kesi bölgesini daha geniş tutmak yerine beş delik açarak işlemi yapmak, steril kamera kullanmak hem hasta hem de hekim için cerrahi işlemi daha risksiz ve rahat duruma getirmiştir fakat zamanla araç gereç ve teknolojinin gelişmesi boyun fıtığı hastalığı için uygulanan gerçek tıp uygulamalarını azaltmış boyun fıtığı tedavisinin başarı oranlarını düşürerek olumsuz etkilemiştir. Anatomy Form boyutunda uygulanan manuel terapi yöntemi gerçek tıbbın kendisidir. Boyun fıtığı hastalığı için doğru ve kalıcı olan yöntem Anatomy Form boyutunda uygulanan manuel terapi yöntemidir.

– R. Burak Sezen

Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için iletişim numaramızı arayabilirsiniz.

+90 544 105 05 44

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
ERTANHABER |-| kahve rehberleri |-| kartal evden eve nakliyat |-| Evden eve nakliyat