KÖŞE YAZILARI

Dünyanın En Hızlı Arabaları

Araba ve hız tutkunlarının en çok merak ettiği konulardan biri de dünyanın en hızlı arabalarının hangileri olduğudur. Siz de hız sever bir sürücüyseniz ve dünyadaki en hızlı araba modellerini merak ediyor, “Dünyanın en hızlı arabası hangileri?” diye soruyorsanız; Habervadi sizin için dünyadaki en hızlı araba marka ve modellerini derledi. Hemen göz atmaya ne dersiniz?

1- Bugatti Chiron Super Sport 300+

Saatte 300 mili geçmek üzere tasarlanan Bugatti Chiron Super Support 300+, bu hedefini ismiyle de gözler önüne seriyor ve Fransız markasının en hızlı modellerinden biri oluyor. Neredeyse 482 km/saat hıza ulaşan Bugatti Chiron için marka ise şunları söylüyor, “Pek çok kez dünyadaki en hızlı araçları ürettiğimizi kanıtladık, gelecekte ise başka özelliklere odaklanacağız.” 1500 beygir gücüne sahip motoru, spor görünümü ve performansı ile, Bugatti Chiron uzun süre dikkatleri çekmeye devam edecek gibi görünüyor.

Yakıt Tüketimi Hesaplama

2- Hennessey Venom GT

2011 yılında üretilmeye başlanan ve 2017 yılına kadar üretilen Hennessey Venom GT, 2011 senesinde yapılan bir deneme sürüşünde, o zamanlar 431 km/s ile dünyanın en hızlı aracı olan Bugatti Veyron’u, 435 km/s hız yaparak geçmiştir. 1244 beygir gücüne sahip bu araç, uzay gemisini andıran teknolojik ve spor görünüşü ile hem dünyadaki en hızlı hem de en şık araçlardan biri olarak listemizde yer alıyor. Venom GT, 2013 yılında 13.63 saniyede 300 kilometre hıza ulaşarak Guinness Dünya Rekorunu kırmıştır.

3 – Koenigsegg Agera RS

1115 beygir gücüne sahip ve sadece 2.9 saniyede 100 km/s hıza ulaşabilen İsveçli Koenigsegg Agera RS’in şu ana kadar ölçülen en yüksek hızı 457.5 km/s olarak kayıtlara geçti. Sadece hızıyla değil teknolojisi ve tasarımıyla da gönülleri çelen Koenigsegg Agera RS ve halefleri, uzun yıllar en hızlı arabalar arasında kalmaya devam edecek.

4- Bugatti Veyron Super Sport

Adını Fransız Grand Prix sürücüsü Pierre Veyron’dan alan Bugatti Veyron Super Sport, sadece 2.5 saniye içerisinde 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Bugatti Chiron’un bir alt modeli olarak geçen bu Veyron, 2010 yılında saatte 431 kilometrelik hızla rekor kırmıştır. Her ne kadar 2015 senesinde üretimi dursa da, Veyron daha uzun yıllar boyunca en hızlı arabalar listesinde kendine yer bulacak gibi duruyor.

5- Hennessey Venom F5

Saatte 484 kilometrelik hızıyla Formula 1 araçlarına bile fark atan Hennessey Venom F5’in, 30 saniyeden daha kısa bir süre içerisinde 400 km/s hıza çıkabileceği öne sürülüyor. Dünyanın en hızlı arabaları arasında yer alan pek çok aracı geride bırakan Hennessey Venom F5, Bugatti-Hennessey arasındaki savaşın da şimdilik kazananı gibi.

6- SSC Tuatara

SSC Ultimate Aero’nun halefi olan SSC Tuatara, şu an için “dünyanın en hızlı arabası” ünvanını elinde tutuyor. 532.93 km/s hızla dünya rekorunu kıran Tuatara, aynı zamanda halka açık asfalt yolda şu ana kadar kaydedilmiş en yüksek hıza ulaşan araç. Bugatti, Hennessey ve Koenigsegg tarafından kırılan rekorları sollayıp adını zirveyen yazdıran SSC Tuatara, çok uzun yıllar boyunca dünyanın en hızlı arabaları deyince akla gelecek ilk modellerden biri.

Başa dön tuşu
ERTANHABER |-| kahve rehberleri |-| kartal evden eve nakliyat |-| Evden eve nakliyat