EKONOMİ

Araç alacaklara kötü haber: Topluyorlar

Tüketicilerin özellikle 2. el araç alımı konusunda beklemeye geçtiğini söyleyen Cardata Genel Müdürü Yalçın, kasım ayından itibaren talebin kademeli olarak artacağını öngördüklerini kaydetti.

Milliyet’ten Levent Köprülü’nün ilgili yazısı şöyle; Otomotiv pazarında tedarik sorunlarından kaynaklı “sıfır” araç bulunurluğu sorunu devam ederken, 2. el araç pazarı da geçtiğimiz ayların aksine durgun günler yaşıyor. İkinci el araç sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, tüketicilerin şu anda bir bekleme sürecinde olduğunu, sıfır araç tedarikindeki sıkıntıların uzama sinyalleri doğrultusunda kasım ayından itibaren 2. elde hareketlenme olabileceğine dikkat çekti.

2. el araç fiyatlarının şu anda rayına oturduğunu belirten Yalçın, “Temmuz ve ağustos aylarındaki kısmi hareketlilik eylül ayından itibaren belirli bir çizgiye geriledi. Ekonomik nedenlerden ötürü tüketiciler 2. eldeki satın alma ihtiyaçlarını biraz öteledi ve beklemeye geçti. Bu durum ise 2. elde fiyatların rayına oturmasını sağladı” dedi.

fır araçlardaki tedarik sıkıntılarının 2022’de de devam edeceğinin açıkça konuşulduğunu hatırlatan Yalçın, “Özellikle kasım ayından itibaren 2. el araç pazarındaki talebin kademeli olarak aralık ortasına doğru bir seyirde artacağını öngörüyoruz. Bu durum da 2. el araç fiyatlarını biraz artıracaktır” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
ERTANHABER |-| kahve rehberleri |-| kartal evden eve nakliyat |-| Evden eve nakliyat