EĞİTİM

Evlendikleri Günün Sabahı Ölen Cennetlik Sahabe

Evlendikleri Günün Sabahı Ölen Cennetlik Sahabe Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) zamanında yaşamış sahabe annelerimizden Hifa Hatun adında bir annemiz vardı. Bu annemiz çok ama çok güzel ve güzel huylu bir kadın olduğundan dolayı onunla evlenmek isteyen pek çok sahabe bulunmaktaydı. Sahabeler kese kese altın yollarken bazıları da develer hediye ederdi. Ancak Hifa Hatun bu hediyelerin hiçbirini kabul etmez ve evlenmek istemezdi.

Bir gün Hifa Hatun annemiz Peygamber Efendimizin (s.a.v) yanına giderek şöyle dedi. ‘’ Ey Allah’ın Resulü bana öyle bir ibadet gösterin ki Allah’ın rızasını kazanayım. ‘’ der. Bunun cevabı olarak Hifa Hatun namaz ya da oruç gibi yanıtlar beklerken Hz.Muhammed şu cevabı verir. ‘’ Ey Hifa! Bekar insanın imanı yarımdır ve sen evlen ki imanın tam olsun.’’ diye söyler. Bunun karşılığında Hifa Hatun da; ‘’ Ey Allah’ın Resulü ben yalnız Allah rızası için evlenirim ve evleneceğim insanı da siz seçin isterim.’’ der. Orada bulunan ve Hifa Hatun’la evlenmek isteyenler peygamberin cevabını ve kimi seçeceğini merakla bekler.

Hifa hatun ve Süheyb

Evlendikleri Günün Sabahı Ölen Cennetlik Sahabe. Peygamberimiz (s.a.v) ‘’ Yarın sabah namazına camiye ilk gelen kişiyi Hifa Hatun’la evlendireceğim.’’ der. Onunla evlenmek isteyen herkes sabah namazına ilk gitmek için plan yaparlar. Suheyb (ra) diy bir sahabe bulunmaktadır. Fakir olan bu sahabe nerde yemek bulursa yer ve evi bile olmadığından dolayı nerede uykusu gelirse orada uyur. Allah Teala’ya ibadetle meşgul olan Suheyb (ra) sabah namazı için ilk camiye giden kişi olur. Peygamberimiz bu durumda Hifa Hatun Suheyb (ra) ile evlenmesini ister.

Peygamberimiz (s.a.v) Suheyb ‘e mehir olarak ne verirsin diye sorar. Hiç parası olmadığından Hifa Hatun kimse görmeden bir kese altın verir. Evlendikleri ilk günü sabaha kadar ibadet ile geçirirler ve gözyaşı dökerler. Bu durum karşısında Peygamber Efendimiz (s.a.v) şunları söyler. ‘’ Allah sizin geceki halinizden dolayı günahlarınızı affetti’’ der. Suheyb bu durum karşısında bir daha günah işlemeden ruhumu alsın demesi ile ruhunu teslim eder. Aynı zamanda Hifa Hatun da evde vefat eder.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
ERTANHABER |-| kahve rehberleri |-| kartal evden eve nakliyat |-| Evden eve nakliyat