EKONOMİ

Fibabanka’da EFT ve Havale İşlemleri Nasıl Yapılır?

Banka üzerinden para göndermenin çeşitli alternatif yolları bulunmaktadır. Bunlardan en fazla kullanılan para transferi hizmetleri ise havale, EFT ve FAST ile para gönderme hizmetidir.

Banka üzerinden para göndermenin çeşitli alternatif yolları bulunmaktadır. Bunlardan en fazla kullanılan para transferi hizmetleri ise havale, EFT ve FAST ile para gönderme hizmetidir. Fibabanka’nın mobil ya da internet bankacılığı hizmetlerini kullanarak, müşteri hizmetlerini arayarak ya da şubelere giderek gişe işlemleri üzerinden Fibabanka EFT, havale ve FAST gönderimi gerçekleştirebilirsiniz.

EFT Nedir?

Para gönderim işlemlerinden EFT, Elektronik Fon Transferi teriminin kısaltılmasıdır. EFT işlemi, farklı bankalar arasındaki hesaplara para gönderme hizmetidir. Kendi hesabınızın bulunduğu bankadan, başka bir bankadaki hesaba kira ödeme, borç verme ya da borç ödeme gibi işlemlerinizi EFT ile gönderebilirsiniz. Fibabanka EFT ile rahat bir şekilde istediğiniz tüm bankalara EFT gönderme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Fibabanka EFT gönderimi ile, diğer bankalarda bulunan kredi kartı ve kredi ödemelerinizi vereceğiniz talimat ile aynı gün ya da ileri tarihli olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Havale Nedir?

Para gönderme hizmetlerinden havale ise, aynı bankada bulunan hesaplar arasında para gönderme işlemleridir. Bir Fibabanka müşterisi olarak, yine Fibabanka’da hesabı bulunan birine çeşitli ödemeler için para göndermeniz gerektiğinde Fibabanka havale, hizmetini seçmelisiniz. Fibabanka mobil uygulaması üzerinden, internet bankacılığından, şubelere giderek ya da telefon ile müşteri hizmetleri yardımı ile Fibabanka EFT hizmetinden yararlanabildiğiniz gibi, havale hizmetinden de yararlanabilirsiniz.

EFT İşlem Saatleri

EFT ile para gönderimini belirli saatler içerisinde gerçekleştirebiliyorsunuz. Saat 09.00-17.00 saatleri arasında yapılan EFTler aynı gün içerisinde karşı tarafın hesabına geçmiş olur. Ancak saat 17.00’dan sonra yapılan EFTler bir sonraki iş gününde sabah saat 09.00 itibari ile hesaba geçmiş olur. EFT işleminizi Cuma günü mesai saatinden sonra gerçekleştirmeniz halinde, gönderdiğiniz ücret pazartesi günü saat 09.00’da karşı tarafın hesabına geçmiş olur. Fibabanka EFTgönderimi için nöbetçi EFT sistemini müşterilerinin hizmetine sunmuş durumda.  Türk bankacılık sektöründe bir ilk olan Nöbetçi Transfer ile para göndermek için EFT saatlerini beklemek durumunda kalmazsınız. Günün her saati hafta sonu dahil 24 saat boyunca para gönderimi yapabilirsiniz. Nöbetçi transfer hizmetini Fibabanka’nın mobil uygulaması ya da internet bankacılığı üzerinden rahatlıkla kullanabilirsiniz. Nöbetçi Transfer ile Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, DenizBank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, QNB Finansbank, Şekerbank, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Bankası’nda bulunan hesaplara gönderim yapabilirsiniz.

EFT Ücretleri

Bankalar para gönderimi konusunda müşterilerine özel seçenekler sunmaktadır. Bazı bankalar maaş müşterilerine ya da emekli maaşını kendi bankasından alan emekli müşterilerinden EFT gönderimi için ücret almazken, bazı bankalar EFT gönderimi için belirli miktarda ücret almaktadır. Fibabanka EFT hizmetlerinde de çağrı merkezi, mobil ve internet bankacılığı kanallarını kullanarak EFT saatleri içerisinde yaptığınız gönderimlerde ücret ödemezsiniz. Mobil ve İnternet bankacılığı kanalları ile EFT saatleri dışında gönderim yaptığınız zaman 8 TL işlem ücreti alınmaktadır. Çağrı merkezi ile yaptığınız gönderimlerde sıfır ücret ile gönderim gerçekleştirirsiniz. Fibabanka şubeleri aracılığı ile hesaptan hesaba, kasadan hesaba ve hesaptan düzenli EFT yaptığınız zaman 6.8 TL ile 136.08 TL arasında ücret ödemeniz gerekir. Buradaki ücret tarifesi, 0-1000 TL arası 6.8 TL, 1000 TL ile 50 bin TL arası 13.6 TL, 50 bin TL üzeri 136.08 TL arasındadır.

Havale İşlem Saatleri

Aynı bankada bulunan hesaplar arasında gönderimi sağlayan havale işlemi için bir zaman kısıtı bulunmuyor. Haftanın 7 günü her saatte havale gönderimi yapılabilir. Fibabanka EFT hizmetinde olduğu gibi, Fibabanka Havale gönderimlerini de mobil bankacılık, internet bankacılığı, müşteri hizmetleri ve banka şubesine giderek gerçekleştirebilirsiniz.

Havale Ücretleri

EFT gönderimi çoğu bankada ücretli iken, havale gönderimleri genel olarak ücretsiz olarak sunulmaktadır. Fibabanka EFT hizmetinde nasıl ki internet bankacılığı, mobil şube ve çağrı merkezi ile yaptığınız gönderimlerde ücret ödemiyorsanız, Fibabanka havale işlemlerinde de gönderim ücreti ödemezsiniz. Sadece şube aracılığı ile gerçekleştireceğiniz kasadan isme, hesaptan hesaba, hesaptan isme havale gönderimi ile hesaptan düzenli olarak havale gönderimi işlemi yapmak istediğiniz zaman göndereceğiniz paranın miktarına göre 3.4 TL ile 68.04 TL arasında ödeme yaparsınız. Buradaki ücret tarifesi de 0-1000 TL arasında asgari tutar olan 3.4 TL, 1000 TL ile 50 bin TL arası 6.8 TL ve 50 bin TL üzeri 68.04 TL olarak belirlenmiştir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
ERTANHABER |-| kahve rehberleri |-| kartal evden eve nakliyat |-| Evden eve nakliyat