İlan

YAŞAM HALATI

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de İş sağlığı ve güvenliği belli yönetmelikler kapsamında en doğru şekilde gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. İş sağlığı ve güvenliğinin ön planda olması, çalışan her işçi için son derece önemlidir. Aynı zamanda işverenin de herhangi bir kayıp yaşamasına ya da sorumluluk yüklenmesine gerek kalmaz.

Ortaya çıkabilecek kazaların hiç olmaması tabiki istenilen en iyi sonuçtur. Ancak insanın olduğu her yerde kaza ihtimali her zaman ortaya çıkmaktadır. Kazalar tamamen engellenemese de hiç değilse bunun en hafif şekilde atlatılması adına gerekli ekipmanlar kullanılmalı ve güvenliği sağlayan her türlü önlem alınmalıdır. Yaşam halatı çalışanlar için hayati önem taşır. İşçinin beline çelik yaşam halatının bağlanması ve doğru şekilde konumlandırılması yapılan işin verimini artıracaktır. Yaşam halatı ile İşçi meydana gelen arızayı giderir ya da gerekli tamiratı yapar. İşçi, adımlarını korkarak “Acaba düşecek miyim?” diye tedirgin olarak atmaz. Çünkü ortaya çıkma ihtimali olan bir kaza için işçinin yüksekten düşmesi söz konusu olmayacak ve çelik yaşam halatı gerekli desteği sağlayacaktır. İşçiyi tutan mekanizmaları, son derece güçlendirilmiş olan yaşam halatı kopmaz ya da kırılmaz. Yaşam halatı, her türlü durum düşünülerek tasarlanmış ve dayanıklı malzemeler kullanılarak yapılmıştır. Özellikle çok yüksek yapıların oluşturduğu gökdelenlere ya da farklı binalara çıkılacağını düşündüğünüzde, çalışan işçi için yaşam halatının önemi bir kez daha karşımıza çıkmaktadır. Aksi takdirde istenmeyen bir sonla karşılaşmak kaçınılmazdır. Devlet, her ne kadar güvenlik önlemlerinin alınıp alınmadığını denetlese de güvenlik, iş verenin sağlayacağı en önemli vicdani sorumluluktur. Kırmızı ışıkta polis ceza yazacak diye durmadığımız gibi işçilerin sağlığını ve güvenliğini de denetleme olacak diye gelişigüzel sağlamaya çalışmamalıyız. Firmamız, size en uygun koşullara sahip olan güvenlikli yaşam halatı konusunda gerekli bilgiyi vererek doğru kararı vermenize yardımcı olacaktır.

Yüksek yerleşim yerlerinde yapılacak olan en gerekli işlemlerden biri de camların temizlenmesidir. Sadece bu işlem için bile büyük bir güvenlik önlemi alınması gerekmektedir. Cam temizleme işlemini yapacak işçi, neticede rahat şekilde hareket edebilmelidir ki camları o zahmete değecek ölçüde temizlesin. Bunun da en güzel yolu yaşam halatının kullanılmasıdır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
ERTANHABER |-| kahve rehberleri |-| kartal evden eve nakliyat |-| Evden eve nakliyat