SAĞLIK

Parmak Sıkışmasına Ne İyi Gelir?

Parmak Sıkışmasına Ne İyi Gelir
Parmak Sıkışmasına Ne İyi Gelir

Bazı sebeplere bağlı olarak bazen vücudumuzda yaralanmalar yaşamaktayız. Parmak incinmesi sıkışması da en sık yaşanan incinmelerin başında yer alır. Bazı travma ve kazalar nedeniyle beliren parmak incinmesine iyi gelen bir takım yöntem vardır. Parmak incinmesi ya da sıkışması yaşayan kişiler bu incinmeye karşı nelerin iyi geldiği konusunda araştırma yapmaktadırlar. Peki, parmak incinmesine ne iyi gelir? Parmak sıkışmasına ne iyi gelir?

Parmak İncinmesine Ne İyi Gelir?

1) Buz Tedavisi

Buz tedavisi bilinen en klasik olan tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Buz paketi ile birlikte parmağın incinen yerine uygulayabilirsiniz. En etkili ve en eski tedavi yöntemleri arasında yer alan buz tedavisi birçok kişinin tercih ettiği bir yöntem haline gelmiştir. Buz tedavisini günde 15 dakika olmak üzere üç kez uygulayabilirsiniz. Buz tedavisi incinen bölgeyi onaracak ve ağrı sızı hissetmenizi engelleyecektir. Aynı zamanda incinmeye bağlı olarak ortaya çıkan şişliğinde geçmesi için yine buz tedavisi uygulamak doğru olacaktır. Parmağın hızlı bir şekilde onarılmasını sağlayan buz tedavisi doktorlar tarafından da ilk olarak tercih edilen tedavi yöntemidir. Bunların haricinde Parmağım morardı nasıl geçer

2) Parmak Egzersizleri yapın

Bir takım yapılan parmak egzersizleri de yine parmak incinmesine karşı oldukça etkilidir. Bunun için parmaklarınızda eğer yüzük ya da benzeri takılar yer alıyorsa bunları çıkarmanız gerekmektedir. İlk olarak avucunuzu bir dakika kadar kapalı tutun. Daha sonra da parmaklarınızı yavaşça açarak gerdirmeye çalışın. Bu egzersizi günde üç defa uygulayabilirsiniz. Parmak egzersizi parmaklarınızın hızlı bir şekilde incinmeden kaynaklı olan ağrılarından kurtulmanızı sağlayacaktır. Parmak egzersizi yapmak için varsa eğer stres topu da yine kullanabilirsiniz. Stres topu ile de egzersizler daha etkili olacaktır.

3) Zeytinyağı sürün

Zeytinyağı da yine parmak incinmesine karşı tercih edilebilecek yöntemler arasındadır. Zeytinyağı ile parmaklarınıza masaj yapabilir ve incinme şikayetlerinden kurtulabilirsiniz. Zeytinyağı ile parmaklarınıza masaj yaparak parmaklardaki kan akışını hızlandırabilirsiniz. Aynı zamanda zeytinyağı ile birlikte iyileşme süreci de hızlanmaktadır. İlk olarak parmaklara yapılan 5 dakikalık masaj önemlidir. 5 dakikadan sonra da parmaklarınızı durulayın. Daha sonra yine zeytinyağı ile birlikte parmaklarınıza masaja devam edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
ERTANHABER |-| kahve rehberleri |-| kartal evden eve nakliyat |-| Evden eve nakliyat