İlan

Alman hastaneleri Türkiye’ye hasta yönlendiriyor

Almanya’dan Türkiye’ye yatırım yapan Musa Çavuş, Türkiye’den Almanya’ya çalışmak isteyen hemşirelere yol göstermektedir. Şu an Türkiye’den B1 Almanca seviyesine gelmiş Hemşireleri Almanya’daki hastanelerle bir araya getirerek iş görüşmesi sağlamaktadır. Hemşirelere bu hizmet tamamen ücretsiz verilmektedir.

Musa Çavuş: “Stratejik olarak asıl amacımız, Almanya’da çalışan hemşireler bir gün Türkiye’ye döndüklerinde, burada hastanelerde, kliniklerde çalışacaklar ve Alman kültürü ile Almanca’yı çok iyi öğrendikleri icin, Alman vatandaşları için sağlık Turizmine yol açmış olacaklar. Bir hemşire mutlaka bir gün Türkiye’ye dönecektir ve döndüğünde çevresini de buraya getirecektir. Hastanede çalışan bir hemşire hastanedeki bir çok hastayı da Türkiye’deki hastanelere veya kliniklere yönlendireceklerdir. Bu sayede Türkiye sağlık turizminde büyük adım atmış olacak.” dedi.

Aynı şekilde hemşireler Almanya’da hem Almancalarını daha geliştirecekler hemde kendileri orada kariyer edinmiş olacaklar ve ülkelerine döndüklerinde yabancı dilde eğitim almış bir hemşire olarak geri döneceklerdir. Musa Çavuş Türkiye’deki bir çok Üniversite’de, Almanya’da çalışmak isteyen hemşirelere seminer vermektedir. Musa Çavuş: “Yaklaşık 30 Alman hastanesi ile anlaşmamız bulunuyor ve bu sayede Almanya’daki bu hastanelerden de Türkiye’ye hasta yönlendiriyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
ERTANHABER |-| kahve rehberleri |-| kartal evden eve nakliyat |-| Evden eve nakliyat