Genel

Putin’den açık ‘mesaj’! NATO’nun dibindeki üs vuruldu, Avrupa’da ‘kırmızı alarm

Son dakika haberlere göre, New York Times ve Financial Times gazetelerinde yayımlanan haberlerin şok etkisi dalga dalga yayıldı, Rus Maliye Bakanı bugüne kadar açıklanan yaptırımların rezervlerin yarısı olan 300 milyar doları dondurduğunu itiraf etti. Çin ise ABD’den yapılan açıklamaları ‘dezenformasyon’ olarak niteledi. Moskova’nın Ukrayna’nın en batısındaki askeri üsse gerçekleştirdiği füze saldırısı Polonya’da paniğe sebep oldu.

Ukrayna’yı 24 Şubat’ta işgale girişen Rus birlikleri, son olarak ülkenin en batısındaki bir askeri üssü füzelerle vurdu. Yeni haftaya ise Rus lider Vladimir Putin’in müttefikinden talep ettiği yardım damga vuracak gibi görünüyor.

13.30 : Ukrayna Enerji Dağıtım Şirketi yaptığı açıklamada “Rus güçleri Çernobil Nükleer Santrali’ne uzanan enerji hatlarına zarar verdiler” dedi.

13.10 : Ukrayna ve Rusya arasındaki barış görüşmeleri bu sabah devam ederken, üst düzey Ukraynalı yetkililer müzakerelerin gidişatına dair iyimser açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky’nin Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Ihor Zhovkva, BBC’ye yaptığı açıklamada Moskova’nın geçmişe kıyasla daha yapıcı bir tutum takındığını söyledi. Zhovkva “Bize ültimatomlar ve kırmızı çizgiler verip, Ukrayna’nın teslim olmasını istemek yerine, yapıcı müzakerelere başlamış gibi görünüyorlar” dedi.

Ukraynalı Müzakereci Mykhailo Podolyak da Twitter hesabından yaptığı açıklamada bugünkü dördüncü tur görüşmelerde ateşkes ilan edilmesi, Rus birliklerinin çzekilmesi ve Ukrayna için güvenlik garantilerinin ele alındığını belirtti.

Podolyak ayrıca, Ukrayna’nın Moskova’nın derhal yürürlüğe girecek bir ateşkesi kabul edene kadar, Rusya’yla gelecekteki ilişkiler konusunda görüşmeler başlamayı reddetme tutumunu tekrar etti.

Rus ordusu Antonov uçak fabrikasını vurdu

13.00 : Başkent Kiev yakınlarındaki Antonov uçak fabrikasının Rus güçlerince vurulduğu öğrenildi. Kent yönetimi Telegram üzerinden saldırıyı duyururken, kurtarma ekiplerinin bölgeye intikal ettiği açıklandı.

Haber portalı strana.news de fabrika üzerinde dumanların yükseldiğini gösteren fotoğraf ve videolar paylaştı. Antonov fabrikasında kargo ve yolcu uçaklarının üretildiği belirtiliyor.

Kiev kent yönetimi Ukrayna vatandaşlarından bir kez daha siren seslerini duyduklarında güvenli bölgelere gitmelerini istedi.

12.40 : Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, işgal boyunca Rus ordusunun 389 tank, 77 uçak ve 90 helikopter, 1249 zırhlı araç, 150 top, 64 roketatar sistemi ve 34 hava savunma sistemini kaybettiğini açıkladı. Bunun yanı sıra Rus orudusu 617 araç, üç hafif sürat teknesi, 60 yakıt aracı ve sekiz İHA kaybetti.

12.10 : Ukrayna başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Rus işgalinin başladığı günden bu yana 90 çocuk hayatını kaybetti

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
ERTANHABER |-| kahve rehberleri |-| kartal evden eve nakliyat |-| Evden eve nakliyat