İlan

Temizlik Şirketi Personelleri İşine Nasıl Başlar? (2022 – 2023 Rehber)

Temizlik şirketleri olarak, insanların evlerinde ve iş yerlerinde günlük yaşamları için mutlak bir gereklilik olan bir hizmet sunacaksınız. Ticari ve konut temizlik işletmeleri aynı hizmeti sağlar ancak malzeme, müşteri ve pazarlama açısından farklı gereksinimleri vardır. Bu kılavuzda, bir yan iş veya tam zamanlı bir kariyer olarak bir temizlik işine nasıl başlayacağınız konusunda size yol göstereceğiz.

Temizlik Şirketleri İstanbul

İşinize sıfırdan başlıyorsanız, işletme adınızı seçerek ve şirket kuruluş evraklarını dosyalayarak başlamanız gerekir. Önceden maliyetler olsa da, bu, işinizi başarıyla yürütebilmenizi ve sadık bir müşteri tabanı oluşturmaya başlamanızı sağlamak için çok önemli bir adımdır.

Başlamak için büyük olasılıkla bir LLC veya şirket kurmanız gerekecek. Mevcut isimler hakkında biraz araştırma yaptıktan sonra evraklarınızı düzene sokma sürecine başlayabilirsiniz.

İşinizi yürütmek için bir lisansa ihtiyacınız olup olmadığını bilmek de önemlidir. Bir işletme ruhsatına ihtiyacınız olup olmadığını anladıktan ve gerekli evrakları hazırladıktan sonra, insanları işe almaya ve hizmetlerinizi satmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca gerekirse bir satıcı lisansı almanız gerekir.

Temizlik İşine Başlamak için 5 Adım

Adım 1: Pazarınızı Tanıyın

Bir temizlik işi başlatmak istediğinizde, bölgedeki diğer işletmeleri ve sundukları hizmetleri araştırmalısınız. Sizinle aynı pazarda çalışıyorlarsa, hangi ekstra hizmetleri sunabilirsiniz? Ayrıca, tekrar eden müşterileri teşvik etmek için fiyatlarınızda teşvikler sunmayı da düşünebilirsiniz.

Araştırmanızın bir kısmı, insanların başlıca övgü ve şikayetlerinin neler olduğunu görmek için Yelp ve Google’daki incelemeleri okumayı içermelidir. Müşteriler daha esnek seçenekler istiyorsa, pazardaki bu boşluğu doldurabilirsiniz.

2. Adım: Uzmanlığınızı Seçin

Pazar araştırmanıza dayanarak, işletmeniz için bir odak alanı belirlemeniz gerekir. Bölgenizde veya konutta ticari hizmetler için daha yüksek talep var mı? En az rekabetin olduğu yer neresi? Seçtiğiniz rota, ne tür bir eğitime ihtiyacınız olacağını ve hangi sigortayı taşıyacağınızı belirleyecektir, bu nedenle dikkatli bir seçim yapın.

Ticari Temizlik Hizmetleri

Ticari bir temizlik işi, ofisler, hastaneler, okullar, perakende vitrinler ve işletmelerin faaliyet gösterdiği diğer geniş alanlar gibi alanları yönetir. Bu hizmet, temel olarak, insanların alanlarda kolayca hareket edebilmeleri için her şeyi temiz ve düzenli tutması gereken büyük işletmelere kapıcılar sağlıyor.

Bu gibi alanları temizlemek için özel ekipmana ihtiyacınız olabilir. Ayrıca, şirketin günlük iş operasyonlarını kesintiye uğratmamak ve temizlikçilerinizi derslere kaydettirmek veya sertifika almak için bir gecede çalışmanız gerekebilir. Bunlar, biyolojik tehlikeler veya steril ortamlar açısından ekstra özen gerektiren herhangi bir yerde özellikle önemlidir.

Temizlik ekibinizin düzenli bir rutine girmesi gerekecek ve ne yaptıklarını bilmeleri gerekecek. Ticari temizlik için iyi eğitimli, profesyonel bir ekibe sahip olmak çok önemlidir.

Tüketici Temizlik Hizmetleri

Tüketici temizliği, insanların evlerinde veya yerleşim alanlarında çalışmayı gerektirir. Müşterinizden daha fazla talimat alacaksınız çünkü bu onların kişisel alanıdır ve hatta her hafta farklı özelliklere sahip olabilirler. Temizlikçileriniz, müşterinin evine uyarlanabilir ve saygılı olmalıdır.

Ev temizlikçileri de daha detay odaklı olmalı ve odaların nasıl düzenlendiğini takip etmelidir. Temizlik de bu detaylardan dolayı daha uzun sürecektir. Bu nedenle, bir gün boyunca daha düşük bir iş hacmini telafi etmek için oranların daha yüksek olması gerekebilir.

Adım 3: Genel Temizlik mi?

Tüketici veya ticari temizlik yolunu seçtikten sonra bile, bu alanda uzmanlaşmayı seçebilirsiniz.

Ticari bir temizlikçi olarak okulları temizleme ve çocuklar için güvenli olduğu onaylanmış temizlik malzemeleri kullanma konusunda uzmanlaşabilirsiniz. Hastanelerle çalışmayı umuyorsanız, hastaneler için özel malzemeler ve temizlik uygulamaları stoklamak isteyeceksiniz.

Konut hizmetleri için esnek, müşteri tarafından seçilen seçenekler sunmak da iyi bir niş hizmet olabilir. Hizmetlerinizin küçük çocuklu evlerde reklamını yapmak, müşteri tabanı oluşturmanın iyi bir yoludur çünkü ailelerin tutarlı hizmetlere ihtiyacı vardır.

4. Adım: Ücretlerinizi Belirleyin

Bir temizlik işletmesi için ücret belirlemenin üç yolu vardır: saatlik, sabit veya metrekare olarak hesaplanır. Saatlik ve sabit fiyatlar, ticari veya tüketici temizliği için geçerlidir. Konutlar için saatlik bir ücretle başlamak ve ardından temizlikçilerinizin ortalama bir tek aile evini bitirmesinin ne kadar sürdüğüne bağlı olarak sabit bir fiyat teklifi hesaplamak ihtiyatlı olabilir.

Metrekare ile hesaplanan oranlar, ticari temizlik işletmeleri için çok yaygındır. Daha düzenli ve tekrarlayan işler yaptığınız için, alanın ne kadar büyük olduğunu ve alana ne kadar emek ayırmanız gerektiğini basitçe hesaplamak mantıklıdır.

Adım 5: Taşıma, Ekipman ve Daha Fazlası için Bütçe

Başlangıçta bütçeleme, işletmenizin çalışanlarının temizlik sürecinde geçeceği tüm aşamaları düşünmeyi gerektirir. Herhangi bir özel ekipmana ihtiyacınız varsa, hemen başlayabilmeniz için buna önceden yatırım yapmak isteyeceksiniz. Zemin cilalayıcılar gibi özel ekipmanlar, çalışanlarınız için de eğitim gerektirebilir.

Ekipman taşımaya ek olarak, çalışanlarınız için ulaşım sağlamanız da gerekebilir. Ancak çalışanların şantiyeye kendi yollarını bulmalarını bekleseniz bile, şirketinizden kalifiye bir kişi malzemelerin nakliyesini denetlemeli ve ofisten şantiyeye gitmelerini sağlamalıdır. Bir ulaşım bütçesi erken bir değerlendirme olmalıdır.

Temizlik ekipmanı büyük bir masraf olacaktır. Özel temizlik firmaları ekipmanlarına ek olarak, süpürgeler, paspaslar, dezenfektanlar, çalışanlar için koruyucu ekipman ve çok daha fazlası gibi büyük bir temizlik malzemesi stoğuna ihtiyacınız olacak. Herhangi bir tedarik zinciri sıkıntısı veya diğer rastgele oluşumlar durumunda, özellikle yoğun bir hafta boyunca bunları iyi stoklanmış halde tutmak önemlidir.

Müşteriler Nereden Bulunur?

Tekliflerinizin ne kadar niş veya genel olacağına ve ne tür bir temizlik yapacağınıza karar verdikten sonra bir pazarlama planı geliştirmeye başlayabilirsiniz.

İlk olarak, hedef müşterilerinizi belirleyin. Müşterilerinizin çevrimiçi veya şahsen toplandığı yerlerde hizmetlerinizin reklamını yapmak isteyeceksiniz. Aile evlerini temizlemek için Nextdoor gibi web sitelerinde reklam verebilir veya yerel işletmelere el ilanları asabilirsiniz.

Ticari temizlik hizmetleri için mülk yöneticileriyle daha büyük sözleşmeler imzalamayı düşüneceksiniz. Daha iyi temizlik hizmetlerine ihtiyaç duyduğunu düşündüğünüz çeşitli mülklere kimin sahip olduğunu araştırmaya başlayabilir ve hizmetlerinizi sunmak için mülk sahiplerine ulaşabilirsiniz. Neye ihtiyaçları olduğunu sormak ve bu ihtiyacı gidermenin bir yolunu bulmak uzun vadede size iyi hizmet edecektir.

Asos Temizlik Şirketi

Bir müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) programı, müşterilerin iletişim bilgilerini, özel gereksinimleri ve daha fazlasını takip etmenize yardımcı olabilir. İşinizi büyüttüğünüzde, birçok seçenek faturalama yazılımıyla da senkronize olur, böylece müşterilerinize işiniz için kolayca fatura verebilirsiniz. İhtiyaçlarınıza uygun olanı bulmak için en iyi CRM yazılımı listemize göz atın.

Kaynak: https://www.asostemizlik.com/

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
ERTANHABER |-| kahve rehberleri |-| kartal evden eve nakliyat |-| Evden eve nakliyat