EKONOMİ

Garanti Bankası Blokeli Tutar Ne Demek?

Garanti bankası müşterilerine karşı her daim faydalı ve basit işlemler sunmaya çalışmaktadır. Bünyesinde barındırdığı her işlem için kesintisiz ve pratik adımlar izleyen banka, oldukça köklü bir yapıdan gelmektedir. Eski müşteriler bütün işlemlere fazlasıyla duyarlı olsa bile bazı kişiler Garanti bankasında yeniyse kavramları bilemeyebiliyor. Bunlardan bir tanesi olan ‘’Blokeli tutar’’ oldukça kafa karıştırıcı bir durum olabiliyor. O yüzden bu yazımızda sizlere Garanti Bankası Blokeli Tutar Ne Demek sorusunu yanıtlayacağız.

Garanti bankası üzerinde yaptığınız işlemlerde ‘’Blokeli Tutar’’ ifadesiyle karşılaşıyorsanız bir ödemenin yapılması için kesilen tutar anlamına gelmektedir. Bloke zamanı 7 güne kadar geçerli olarak yaptığınız işlemlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Bunun yanında konuyu bir örnekle açıklamak gerekirse, Garanti bankası üzerinden kredi kartı kullandığınızı ve bütün para işlemleriniz burada yaptığınızı varsayalım. Bu durumda hesabınızda para olmazsa ve sürekli harcama yaparsanız maaş yatınca harcanan bölümün kesintisi tamamlanır. Bu işlem karşılıklı olarak yapılırsa blokeli tutar anlamına gelir. 

Bloke hesap nedir?

Bir borcun tahsil edilememesi ve yasal sürecinin başlamasıyla birlikte icra daireleri ya da savcılıklar tarafından tüm bankalara, borçlu kişi hakkında bildirim yapılır. Söz konusu kişinin tüm banka hesapları, borç miktarınca bloke edilir. Hesaptaki miktar, borç tutarından fazlaysa bu durumda borç tutarı dışındaki rakam transfer edilebilir ya da kullanılabilir. Ancak blokeli miktar, hiçbir şekilde kullanılamaz. Böylece alacaklı taraf, borç tahsilatını yapabilir hâle gelir. Bloke, bir ya da birden fazla banka hesabına konulabilir. Hesaplar içerisindeki bakiye tutarına göre konulan bloke sayısı değişiklik gösterebilir.

Temel anlamda bloke, banka hesabına değil; hesap içerisindeki paraya konulur ve hesapta bulunan paranın harcanmasına kısıtlama getirir. Hesap blokeleri, borç sebebi dışında banka kredi borçları, iflas, kefaret, kredi teminatı, vergi borcu, sermaye artırımları gibi sebeplerden ötürü de gerçekleşebilir. Bloke, hangi kurum ve kuruluş tarafından konulmuş ise mevcut durum çözüme kavuşana dek ya da o kurumdan ikinci bir talimat gelinceye dek kaldırılmaz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
ERTANHABER |-| kahve rehberleri |-| kartal evden eve nakliyat |-| Evden eve nakliyat