SAĞLIK

Pletal ilaç nedir, ne için kullanılır, yan etkileri nelerdir?

Pletal ilaç nedir, Ne için kullanılır, Yan etkileri nelerdir? Etken maddesi Silostazol olan PLETAL 100 mg Tablet, kan damarlarının genişlemesini temin eder ve damarlarda pıhtılaşmaya aracılık eden trombositlerin (kan pulcuğu) aktivitesini azaltır. Kaslara kan akışının verimli olmamasına bağlı bacaklarda kramp ve  benzeri ağrılara neden olan dolaşım bozukluğu tedavisinde ve atardamarların tıkanması ile ilişkili bir rahatsızlık olan ağrısız yürüme mesafesinin arttırılması tedavisinde uygulanır.

Pletal ilaç nedir
Pletal ilaç nedir

Pletal ilacı ne işe yarar?

PLETAL Bazı kan damarlarınızın genişlemesini – Damarlarınız içerisinde trombosit (kan pulcuğu) olarak adlandırılan ve pıhtılaşmaya aracılık eden hücrelerin aktivitesinin azaltılmasını – Kaslarınıza yeterli kan gitmemesine ve bu nedenle bacaklarınızda kramp benzeri ağrılara neden olan dolaşım bozukluğunu tedavi eder.

Pletal Yan Etkileri ve Endikasyonları

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik ve benzeri bir durumda hekimi bilgilendirmekte büyük yarar bulunmaktadır. Küçük bir ihmal daha önemli sorunları beraberinde getirebilir..
  2. Baş ağrısı, baş dönmesi, ishal, anormal dışkı, bulantı, kusma, karın ağrısı, aşırı gaz çıkarma, hazımsızlık, kalp atımlarında hızlanma, göğüs ağrısı, çarpıntı,  halsizlik, boğaz ağrısı, burun akıntısı, ayaklarda – ayak bileklerinde ve yüzde şişlik, deride döküntü ve kaşıntı yaygın görülen yan etkilerdir.

Pletal kan sulandırıcı mı?

En sık kullanılan ilaç tedavisi, halk arasında aspirin olarak bilinen kan sulandırıcı ilaç ile Pletal (silastazol) adındaki damar genişletici ve kan sulandırıcı etkisi olan ilaçtır. Vücut metabolizmanızda ilaçtaki etken maddelere karşı alerji durumu varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
ERTANHABER |-| kahve rehberleri |-| kartal evden eve nakliyat |-| Evden eve nakliyat